16 Şubat 2009 Pazartesi



Yönetmen: Mustafa Kara
Oyuncular: Halef Tiken, Gürkan Tavukçuoğlu, Arzu Yanardağ, Ali Sürmeli
Senaryo: Ayşe Türk
Görüntü Yön: Ulaş Zeybek
Tür: Dram
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Türkiye
Dağıtımcı: Özen Film

muda doğru çıkılan bu yolculukta kimilerinin amacı; yeni bir dil öğrenmek, ailesine ekonomik açıdan yardım etmek, çocuğuna daha rahat bir gelecek sunmak… Kimilerinin amacı ise; işlediği suçtan kaçmak, macera yaşamaktan başka bir şey değildir…Umut Adası, Türkiye’de yaşadıkları zorlukların üstesinden gelemeyip, çareyi İngiltere’ye göç etmekte arayan ve yolları Londra’da kesişen Asil, Yusuf ve Vildan’ın hikayesini anlatıyor.

Kaçak yollarla İngiltere’ye giden insanların gerçek hikayelerinden yola çıkarak yaşadıkları dramın işlendiği Umut Adası filminin öyküsü, Türkiye’de yaşayan bir çok insana yabancı değil… Umut yolculuğuna katılanların hikayelerini çevrenizde mutlaka duymuşsunuzdur. Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında Türkiye’deki ekonomik-sosyal koşulların yetersiz olması, özellikle gençlerimiz arasında Avrupa umutlarının oluşmasında en önemli ögedir. İmkanları elvermediği için kaçak olarak Avrupa ülkelerine gidenlerde, orada yaşadıkları göçmen hayatı, kültürel çatışmalar, kimlik ve aidiyet duygusu bunalımlara yol açtığı kaçınılmaz bir gerçektir. Umut Adası yolcularından bir çoğu yaşadıkları Avrupa ülkelerinde hayalini kurdukları beklentilerden çok uzakta, zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadır. İşte bu amaçla yola çıkan, Umut Adası filmi yapım ekibi ve oyuncuları, bu gerçekliği sinema diliyle beyaz perdeye yansıtarak önemli bir görevi üstlenmiştir.

Özgün hikayesi, Yapımcı Göksel Zeyrek’e ait olan filmi Ayşe Türk senaryolaştırdı. Filmin hazırlık aşaması bir ay gibi kısa bir dönemde tamamlandı. Çekimler Kahramanmaraş-Elbistan’ın Kamışçık Köyü’nde, İstanbul’da Üsküdar, Beyoğlu ve Galata’da gerçekleştirildi. Midas Platosu’nda kurulan dekorda iç gemi sahneleri, Kartal açıklarında ise kuru yük gemisi çekimleri yapıldı. İngiltere’deki çekimler Londra ve Haringey bölgesinde, Fransa’daki çekimler ise Dover Sınır Kapısı’nda yapıldı.
Filmin sitesi
Sayfa içeriği:umut adası,umut adası filmi,umut adası filmi izle,umut adası filmini izle,umut adası filmini izle,seyret,avrupa yolculuğu macerası filmi umuda yolculuk filmini izle,izlemek istiyorum,umut adasi filmini izle,izlet izlesene,tam ekran izle,bedava izle,bedava izle,bedava,film izlesene,film izle be,video filmi izle,türk video filmini izle,film seyret,online film izle,yeni türk filmleri,yeni türk filmi,yeni türk filmini izle...
Cd1

CD 1 TAM EKRAN İZLE

Cd2

CD 2 TAM EKRAN İZLE



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder