16 Şubat 2009 Pazartesi



Ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Uzak filmi İngiltere’de yayımlanan The Guardian gazetesinin “film-müzik” ekiyle birlikte dağıtılan “Ölmeden Önce Seyredilmesi Gereken 1000 Film” listesine girdi.

Filmden “Hüzünlü ve şahane” diye söz eden Guardian eleştirmeni, Uzak’ın yalnızlık ve depresyon üzerine kurulmuş senaryosunun yalın ve berrak olduğuna vurgu yaptı.

Tanıtım yazısında, filmin her iki aktörünün de trajikomik senaryoyu büyük bir başarıyla oynadığı, oyuncuların başarısının seyirciyi filmin içine çekebildiği ve her şeyin çok gerçekçi olduğu belirtildi.

Guardian film eleştirmeni Peter Bradshaw, “Uzak benim anlatamayacağım kadar hayran olduğum, müthiş bir yönetmenin filmidir” dedi.

Bu arada Uzak’ın en iyi 1000 film arasında sayıldığı Guardian’ın harf sırasıyla hazırladığı son film ekinde yer alan diğer ünlü filmlerden bazıları Kuzuların Sessizliği, Singing in the Rain, Pamuk Prenses ve 7 Cüceler, Spartacus, Örümcek Adam, Yıldız Savaşları, L Strada, Sunset Bulvarı, Superman, Terminatör, Telma ve Louise, Çingeneler Zamanı, Titanik, Unforgiven oldu.
Filmin wikipedia sayfası
Sayfa içeriği:film izle,filmler,türk filmi izle,türk filmleri izle,ödül almış türk filmleri,cannes de ödül almış türk filmi izle,bedava türk filmi izle,türk filmi,türk filmleri,yeni türk filmleri,bedava film izle,yüklemeden film izle,online film izle,türk film vidyoları izle,ölmeden önce izlenmesi gereken 1000 film listesine girmiş türk filmi izle....
Film izle- Filmler





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder